Wandelclub “De Zombies Wijgmaal” werd gesticht op 28 sept. 1980 in café “Bij de lange Swoj” aan de Dijlebrug te Wilsele. Er was een volledig bestuur en er werden statuten opgesteld. De club sproot voorbij uit een groep wielertoeristen. De club sloot zich ook aan bij de Nat. Wandelbond gedurende enkele jaren.

 Begin de jaren 80 ging het café dicht en werd er verhuisd naar café bij “Marie-Rose” in de Stationsstraat te Wijgmaal, ook het bestuur veranderde. Dit café stopte echter ook na enkele jaren en er werd verhuisd naar “Kwik” aan de kerk te Wijgmaal in 1988, bij “Den Dorre en Marina en de club groeide tot ongeveer een vijftigtal leden begin jaren 90. Dit waren de grote jaren van de club. Om geld binnen te krijgen hield de club reeds jaren een “bierdag” met tombola en dit de eerste zaterdag van december.

In 1992 werd er besloten om eens iets speciaals te doen op wandelvlak, namelijk meedoen aan “de Dodentocht” te Bornem, 3 leden plus André Decat de initiattiefnemer namen er toen aan deel, er werd ook gezorgd voor een volgwagen en dit door medelid Willy Pardon (Tri-Metal). Ook voor sponsering werd er gezorgd, het was een hele belevenis die nog 10 jaar duurde.

 

 

Andere activiteiten waren o.a. “De Beestige Wandeling”.

In 1994 en de tocht ten voordele van de M.S. Liga jaar er voor.

Nadien kwamen Kristel en Gino in het café en werd er voor het eerst internationaal gewandeld zoals de 4-daagse van Nijmegen., de 2-daagse van Blankenberge en Diekirch later gevolgd door “De Rand’D’Opale” nabij Calais en nog later, 1 week in Bach in Tirol (Oostenrijk).

 

 

Het café bleef niet bestaan en we verhuisden naar het café aan de vaartbrug te Wijgmaal bij Ann en Guy waar we enkele jaren bleven.

Opnieuw problemen met het café en we verhuisden naar de Nieuwstraat bij “Nancy en Benny” het Volkshuis. Hier starten we met iets nieuws, namelijk de spek en eieren en pannekoekendag op 1 November.

In 2008 sloten we aan bij De Wandelbond de V.V.R.S. een nieuwe opgerichte Bond en 2 jaar later hielden we onze 1ste Dijletocht.

Het ging zo nog jaren verder tot ook zij stopten met het café en opnieuw verhuisden we naar Wijgmaal-Brug in het café “Het Geniep” bij Inge.

Nadat jarenlang Ivan, Francois en ik “De Fille” het bestuur uitmaakten was er tijd voor verandering en voor verjonging. Ludo & co namen in 2015 en met succes, gezien het aantal leden bleef stijgen en er andere innitiatieven werden genomen een pluspunt voor de club.

Ziezo dat was een overzicht van de club  die in 2020 dus 40 jaar zal bestaan.

P.S. de naam “Zombies Wijgmaal” werd gekozen bij de oprichting en dit na het feit dat verscheidene leden voor de 1ste wandeling het lokaal binnen kwamen en er iemand zei dat ze eruit zagen als Zombies. Of zou  de avond ervoor er iets mee te maken gehad hebben?

 

 

 

Tekst: Theophiel Busseniers